Beuse, F.

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn C1 - DEM C1 4-0

Tussen de laatste wedstrijd en deze zat weer een voetbal loos weekend. Twee weken van alleen trainen, zou een gebrek aan wedstrijdritme de boys parten spelen? Gelukkig was DEM uit Beverwijk vandaag de tegenstander, een team dat ergens onderaan in de competitie bungelt. Een team dus waar het wedstrijdritme weer opgebouwd kon worden. Uiteindelijk werd het een prima wedstrijd waarbij duidelijk was dat Purmersteijn de bovenliggende partij was.
    De doelpunten werden keurig verdeeld over de twee helften. Halverwege de eerste helft kreeg Luke de bal aangespeeld nadat hij doorgeschoven was naar het middenveld. Vrij als een vogel mocht Luke aanleggen voor een schot van ca. 25 meter. DEM was nog niet op de hoogte dat je Luke niet zo vrij mocht laten want de bal ging als een streep door de lucht en plofte hard langs de verbouwereerde keeper tegen het net voor 1-0. Vanaf dit moment bleven de aanvallen op het doel van DEM achterelkaar volgen. Bij een snelle counter werd Jarno O de diepte ingestuurd. De laatste man moest aan de noodrem trekken en vloerde Jarno met een tackel op zijn enkel. Een zeer zware overtreding die bestraft werd met slechts geel. Uit één van de volgende aanvallen volgde een corner die door Joey genomen werd. De bal flipperde een paar keer tussen wat benen, maar vanuit een voorzet kon Quincy de bal met buitenkant voet verlengen. Ondanks zijn zere enkel stond Jarno op de goede plek om de 2-0 binnen te tikken. Vrijwel kort hierna volgde het rustsignaal.
    Met een aantal wissels werd de tweede helft begonnen. Al heel snel, nog niet alle toeschouwers waren uit de kantine, was het wederom Luke die met een schot het doel van DEM onder vuur nam. Helaas voor Luke kwam de bal nu op de paal terecht. Gelukkig was Christian al direct scherp en wist de rebound in te schieten 3-0. De boys bleven de overhand houden. DEM had weinig in te brengen en de wedstrijd werd "gewoon" uitgespeeld waarbij Melle vanuit het middenveld met een prima loopactie het strafschopgebied binnen liep. Met wat enig fortuin ging de bal via de keeper het doel in. De eindstand van 4-0 was bereikt.
    Een zogenoemd regulieren, verwachtte overwinning van de boys die gewoon drie punten opleverden. Een mooie bijkomstigheid werd een klein uurtje later bekend toen de uitslag van de topper tussen Almere City en DWS binnen kwam. De winst van DWS zorgde ervoor dat de boys op beide teams nog maar een achterstand van 2 punten heeft. Het is en wordt spannend in de top van deze 2e divisie competitie