C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

7 maart 2015 12:00

David, A.J.

Purmersteijn C1 - Roda'46 C1 3-1

Op zaterdag 7 maart de terugwedstrijd tegen Roda'46 uit Leusden. Ik kan mij de uitwedstrijd nog goed herinneren. Het was een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft was voor Roda terwijl in de tweede helft de boys het betere van het spel hadden. Na een 1-0 achterstand werd het uiteindelijk 1-1. Roda heeft een team van grote sterke jongens die redelijk fysiek spelen. En ook vandaag werd het een stevige wedstrijd waarin Roda de overhand had in de eerste helft en de boys ijzersterk in de tweede helft terug kwamen.
    Roda speelde voor misschien wel hun laatste kans om in de top drie te komen, bij een verlies zou er een gat ontstaan tussen de nummers drie en vier. Zoals gezegd Roda begon fel aan de wedstrijd en Purmersteijn moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Gelukkig werd de eerste storm weerlegd en kwamen de boys zelf ook toe aan aanvallen. Helaas wist Roda met een snelle counter, waarbij bij Purmersteijn niet iedereen omschakelde, een doelpunt te maken. De laatste en enige verdediger werd simpel uitgespeeld en de boys begonnen weer eens met een achterstand 0-1. Deze stand werd uiteindelijk ook de ruststand.
    In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet en de boys startte geconcentreerder en scherper aan de tweede helft. Deze scherpte werd vrijwel direct omgezet in een doelpunt. Met wat hulp van de keeper en scheidsrechter. Na een lange diepe bal op Taye kwam de keeper op een wilde manier uit en raakte Taye op zijn neus. De scheidsrechter zag hier een penalty in en uiteraard nam Luke plaats achter de bal om deze feilloos in te schieten voor de gelijkmaker 1-1. De boys hadden de smaak te pakken en wilde meer. Na weer een lange bal, nu op Jarno O werd uiteindelijk een corner verdiend. Uit deze corner van Taye kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Joey. Joey bedacht zich geen moment en met een vlammend schot vloog de bal tegen de touwen 2-1. Een groot feest ontsprong op het veld en Roda begon het geloof in beter te verliezen. Zo erg dat zelf de keeper bij een uittrap de bal in de voeten van Melle schoot. Roda was niet scherp in de omschakeling waardoor Quincy direct diep gestuurd kon worden. Alleen op de keeper af maakte hij geen fout en schoof de bal het doel in 3-1.
    Een sterk staaltje collectief strijden in (vooral) de tweede helft zorgde voor een uitstekende overwinning en omdat DWS en Almere City beide gelijk hadden gespeeld werden de boys koploper in deze spannende 2e divisie.