C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

11 april 2015 12:00

Velde, Y.L. v.d.

Purmersteijn C1 - Argon C1 3-0

Na vorige week geen verslag omdat ik niet de inspiratie kon vinden om te schrijven over een teleurstellende wedstrijd. Mede doordat twee wedstrijden achter elkaar verloren werd en hierdoor waarschijnlijk het kampioenschap verloren ging. Nou weet ik dat winnen en verliezen bij het spelletje horen, maar omdat er een verschil in beleving bestaat tussen de spelers en de ouders hoe wedstrijden gespeeld moeten worden, was de zin om vorige week een verslag te schrijven erg laag.
    Toch maar weer de pen gepakt, want als je ergens aan begint moet je het ook afmaken. Vandaar het verslag van de thuiswedstrijd tegen Argon C1, een tegenstander die op een degradatie plaats bivakkeert. De uitwedstrijd werd zeer moeizaam gewonnen in de dying seconds. De eerste helft ging ook vrij moeizaam, het tempo was laag, en de passes onnauwkeurig. Gelukkig was Argon niet instaat om hiervan te profiteren. De eerste helft werd daarom ook afgesloten zoals begonnen werd met 0-0.
    Gelukkig kwamen de boys na de rust gemotiveerder uit de kleedkamers dan bij het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook gelijk met diverse aanvallen. Argon kwam nog maar sporadisch over de middenlijn. Uiteindelijk leverde dit ook het gewenste resultaat op. Na een snelle aanval over rechts werd Jarno O diep gestuurd en alleen op de keeper af maakte Jarno geen fout 1-0. De ban was gebroken en vrijwel direct viel de 2-0 in het net. Na een corner wist Argon de bal niet weg te werken en na een aantal scrimmages kwam de bal voor de voeten van Diégo, die uiteindelijk het net wist te vinden. Het slotakkoord was voor Quincy die ook alleen op de keeper afrennend geen fout maakte en de 3-0 einduitslag liet aantekenen. Nog drie wedstrijden te gaan tegen de beide koplopers DWS en Almere city en nog tegen Buitenveldert. Het seizoen kan nog mooi eindigen als iedereen in deze laatste wedstrijden er helemaal voor gaan.